Projectnaam: De Heeren van Alcmaer
_
Jaar van uitvoering: 2019
_

Plaats: Alkmaar
_

Begin 2018 startte Barry van Suijdam met zijn bedrijf Rendeco Vastgoed met de transformatie van het kantoorpand aan de Kanaalkade 26-28 in Alkmaar. In het voormalige kantoorpand was eerder supermarktketen DekaMarkt gevestigd en het is in de zomer van 2018 getransformeerd tot een hoogwaardig woongebouw met 16 luxe appartementen. Alle appartementen werden turn-key opgeleverd en zijn duurzaam gebouwd.

De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd en tochtvrij. Er is geen gasaansluiting en er wordt gebruik gemaakt van ledverlichting. Daarnaast beschikken de appartementen over een verwarmingsinstallatie met vloerverwarming die op lage temperatuur werkt. Dit en de zonnepanelen zorgen voor zeer lage energiekosten. Iets wat voor Barry van Suijdam essentieel is bij zijn projecten. Door de jaren heen stijgen de energiekosten, dus alles waarop we kunnen besparen is mooi meegenomen.

De eyecatcher van het gebouw is het atrium waar middels een lichtkoepel een natuurlijk daglicht wordt gecreëerd. Niet alleen schitterend, maar eveneens duurzaam. De glazen koepel vangt namelijk het regenwater op. En Barry zou Barry niet zijn als hij ook in dit wooncomplex een aantal andere creatieve oplossingen zou hebben verwerkt, zoals een bed verwerken in een nis. Iets wat misschien een loze hoek kon zijn, is nu een plek om je heerlijk terug te trekken. Een klein detail die de bewoner zeker zal waarderen!